We verhuizen tot en met 24 mei, waardoor je bestelling later in huis komt dan verwacht. Dank voor je begrip!
✔ GRATIS verzending vanaf € 70,- (binnen Nederland).
We verhuizen tot en met 24 mei, waardoor je bestelling later in huis komt dan verwacht. Dank voor je begrip!
✔ GRATIS verzending vanaf € 70,- (binnen Nederland).

15 / Jun / 2023

Waarom Wobbel met vilt?

Waarom Wobbel met vilt?

Waarom Wobbel met vilt?

Wobbel 

De Wobbels zijn in Nederland welbekend. Ook in onze webshop merken we dat deze balansborden erg populair zijn ;). Mede doordat de Wobbels zulke hardlopers zijn, blijft Wobbel zichzelf innoveren. Zo hebben ze na de Original Wobbels, ook andere modellen geïntroduceerd, waaronder de Wobbel Starters en Wobbel PRO's. Terwijl de ene een groot assortiment Wobbels wel kan waarderen, wordt het voor de ander juist lastiger. Bij zo veel keus aan Wobbel balansborden, wordt de keuze er niet makkelijker op gemaakt, en dat snappen wij. Speciaal daarom hebben wij al verschillende blogs geschreven om jou te helpen bij het kiezen van de juiste Wobbel.

Ben je pas net bekend met de balansborden van Wobbel en zoek je wat algemene informatie over welke Wobbels er zijn? Dan zijn de 'Welke wobbel voor welke leeftijd?' en 'Welke Wobbels zijn er?' blogs zeker een aanrader voor jou. Wanneer je al wat verder bent in je zoektocht, kan het wellicht handig zijn om te kijken naar het verschil tussen een Wobbel PRO en Wobbel Original, of juist wat meer informatie over de Wobbel Starter

En of het nog niet moelijk genoeg was, heeft Wobbel naast de verschillende modellen, nog meer eigenschappen om tussen te kiezen. Zo bestaan er verschillende kleuren Wobbels, maar ook wordt er onderscheid gemaakt tussen een Wobbel met Vilt en een Wobbel zonder Vilt. Omdat klanten vaak twijfelen over welke van deze laatste twee ze het beste kunnen bestellen, help ik je daar in deze blog een handje mee. 

Wobbel met vilt of Wobbel zonder vilt? 

Een Wobbel met vilt zorgt vooral voor meer bescherming van de Wobbel, en de vloer. Wanneer je de Wobbel van plan bent te gaan gebruiken op harde vloeren, zoals laminaat, hout, of zelfs tegels, dan kan de Wobbel zonder vilt snel gaan verslijten. Wanneer je dus weet dat de Wobbel regelmatig gebruikt zal worden op zo'n harde ondergrond, dan raden we je aan om te kiezen voor een Wobbel met Vilt. Als je zeker weet dat je de Wobbel niet op zo'n harde ondergrond gaat gebruiken, dan zou je ook de wobbel zonder vilt kunnen gebruiken, al maakt een mooie kleur vilt het wel leuker om naar te kijken, het oog wil ook wat ;). 
 

Waarom vilt op Wobbel?

Naast dat de ondergrond een belangrijke rol speelt bij het kiezen van het type wobbel, heeft een Wobbel met vilt nog meer voordelen dan alleen de bescherming. 

Vilt staat erom bekend dat het warm en zacht aanvoelt, waardoor het vaak fijner is om op te liggen dan een Wobbel zonder vilt. Daarnaast heeft het vilt ook een geluidsdempende werking, waardoor het geluid wat de Wobbel creëert afneemt. Terwijl sommigen bang zijn dat de Wobbel met vilt niet gebruikt kan worden als glijbaan, omdat die niet zo lekker glijdt als een Wobbel zonder vilt, blijkt dit vaak geen probleem te zijn. Ook met de Wobbel met Vilt kan de Wobbel goed gebruikt worden als glijbaan.

En wanneer het toch ergens anders voor wordt gebruikt, geeft het vilt toch net dat extra beetje grip, waardoor kinderen er minder makkelijk af zullen vallen als ze er overheen lopen. 

Wobbel keuzehulp 

Kortom, zoals je al hoort is de Wobbel met vilt toch wel onze grote favoriet. De Wobbel met vilt is veiliger, beschermender, en ziet er vaak ook mooier uit. Om je snel op weg te helpen, hebben wij een wobbel keuzehulp gemaakt, zo zie je makkelijk welke wobbel het beste bij jou past. 

 

Leeftijd Gebruikt op harde ondergrond? Dé wobbel voor jou
< 3 jaar Ja Wobbel starter met vilt
< 3 jaar Nee Wobbel starter zonder vilt
3 - 7 jaar Ja Wobbel original met vilt of Wobbel PRO met vilt
3-7 jaar Nee Wobbel original zonder vilt of Wobbel PRO zonder vilt
> 7 jaar Ja Wobbel XL met vilt
> 7 jaar Nee Wobbel XL zonder vilt

Onthoud goed, wanneer je de Wobbel niet op een harde ondergrond gebruikt, kun je voor een wobbel zonder vilt kiezen, maar dit betekent niet dat een Wobbel met vilt niet alsnog een betere keuze kan zijn voor jou. Neem daarom zeker een kijkje bij allebei de soorten Wobbels!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »