✔ Magazijn uitverkoop! Korting op (bijna) alles OP = OP
✔ GRATIS verzending vanaf € 70,- (binnen Nederland).
✔ Hoge kortingen tot 50% op alles in de Sale
✔ Op werkdagen besteld voor 14u, is dezelfde werkdag verzonden

14 / Feb / 2023

Welke Wobbel voor welke leeftijd?

Welke Wobbel voor welke leeftijd?

Welke Wobbel past bij welke leeftijd? 

 

De Wobbel Balansborden zijn geschikt voor alle leeftijden. Van kinderen tot aan volwassenen, iedereen heeft er plezier van. De Wobbel wordt door kinderen vaak gebruikt als brug om te combineren met hun speelgoed, als balansbord om hun balans te verbeteren, maar ook als stoel om lekker in te liggen terwijl ze een boekje lezen. Aan de andere kant gebruiken volwassenen de Wobbel vaak tijdens yoga, als stoel, of als voetenbankje. Kortom, de mogelijkheden met een Wobbel zijn ein-de-loos!

Maar er is een grote vraag die vaak naar boven komt: welke wobbel past bij mij? Een van de belangrijkste punten waar je dan op moet letten is de leeftijd. 

Wobbels voor de allerkleinsten 

Voor de kleintjes, de kinderen vanaf 0 maanden, heeft Wobbel speciaal de Wobbel Starter ontworpen. Deze balansborden zijn wat kleiner dan de Wobbel Original. Waarbij de Wobbel Original 90 centimeter lang is, is de Wobbel Starter 70 centimeter. Dit maakt de Wobbel Starter een perfect instapmodel voor kinderen. De afmetingen van het bord is niet het enige wat de Wobbel Starter vooral geschikt maakt voor kleinere kinderen. De Wobbel Starter is namelijk ook lichter, is extra stabiel en heeft een aangepaste, 'getle' curve. Dus, ben je op zoek naar een Wobbel voor hele jonge kinderen, dan raad ik je de Wobbel Starter aan. 

Wobbel Original - geschikt voor alle leeftijden 

De Wobbel Original is, zoals de naam je al doet vermoeden, de eerste variant Wobbel die is ontworpen. Deze Wobbel is het meest universele model in het gehele assortiment balansborden. Het Original balansbord kan een gewicht dragen tot wel 200kg, dit is het dubbele van de Wobbel Starter die gekeurd is tot een gewicht van 100kg. 

De Wobbel Original is geschikt vanaf 0 maanden, behalve de Wobbel Original met kurk, die zijn geschikt vanaf 3 jaar. 

De Wobbel Original is dus perfect voor iedereen die op zoek is naar een Wobbel, van 0 tot 99 jaar. Maar, wanneer je kinderen ouder worden, of als je van plan bent 

zelf de Wobbel veel te gaan gebruiken, is er een betere optie beschikbaar: de Wobbel XL.

De Wobbel XL 

Voor kinderen vanaf 7 jaar, en daarmee ook voor volwassenen, raad ik je de Wobbel XL aan.

 Deze Wobbel is het grootste model Wobbel uit de gehele Wobbel collectie. Ook al is de Wobbel XL geschikt vanaf 0 maanden (onder begeleiding), is dit model vooral aan te raden vanaf 7 jaar. Dit komt doordat de Wobbel XL maar liefst 115 centimeter lang is! Dit is 25 centimeter langer dan de Wobbel Original. Daarnaast is de Wobbel XL met een breedte van 40 centimeter ook nog eens 10 centimeter breder dan de Original variant.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een Wobbel?

De leeftijd is een belangrijke factor om je te helpen bij het kiezen van een Wobbel, maar dit is zeker niet het enige om rekening mee te houden! Naast de leeftijd helpt het vaak ook om te kijken naar de lengte voordat je een keuze voor een Wobbel maakt. Wanneer kinderen kleiner zijn dan 1.40 meter, dan zou ik je afraden om de Wobbel XL aan te schaffen. Op dat moment is de Wobbel Original een betere keuze. Daarnaast heeft Wobbel ook verschil gemaakt tussen balansborden met óf zonder vilt. Wanneer je hier tussen twijfelt moet je vooral kijken naar de ondergrond waarop de Wobbel vaak gebruikt zal worden. Is dit een harde ondergrond? Ga dan voor een Wobbel met vilt. Verder is er ook nog een onderscheid te maken tussen de Wobbel Original en Wobbel PRO. Mocht je daar tussen twijfelen dan verwijs ik je graag door naar de blog die ik enkele weken geleden schreef: "Wat is het verschil tussen een Wobbel Original en Wobbel PRO?".

Ten slotte hier nog even alles kort op een rijtje, zodat je snel ziet welke Wobbel de beste keuze is voor jou: 

Wobbel Aanbevolen leeftijd

Gewicht

Starter 0 - 3 jaar

Tot 100kg

Original Alle leeftijden

Tot 200kg

XL 7 jaar en ouder

Tot 200kg

Hopelijk heb ik jullie een heel eind op weg geholpen in de route naar de juiste Wobbel

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »