✔ Geniet nu van meer UITVERKOOP! Zo lang de voorraad strekt*
✔ GRATIS verzending vanaf € 70- (binnen Nederland)
✔ Op werkdagen voor 18:00 besteld, morgen in huis!
✔ GRATIS verzending vanaf € 70- (binnen Nederland)

Spelen met Fantasie

Fantasierijk speelgoed om te fantaseren

Fantasierijk speelgoed? Wat is dat nu eigenlijk?
Sommige hebben het dan over antroposofisch speelgoed of openeinde speelgoed.

Het gaat om voornamelijk houten speelgoed of duurzaam speelgoed, waar kinderen zelf hun fantasie in kwijt kunnen. Het spel ligt veelal nog open, al kom je ook steeds meer rollenspellen tegen.

We hebben bijvoorbeeld de Grimm's regenboog, waar men meestal vooraf bedenkt met 'wat kan ik daar nu mee'? Maar kinderen zien meer, het is niet alleen een regenboog. Het is een taart, een toren, een parkeergarage, een flat gebouw, een dierentuin en ga zo maar door.
Het hoeft niets te zijn en tegelijkertijd is het heel de fantasiewereld voor de kinderen.
In het begin zullen kinderen en/of ouders moeten leren omgaan met dit speelgoed. We zijn veel speelgoed gewend dat een duidelijke beschrijving heeft en zo weten we precies hoe we dit moeten gebruiken. Het is daarom zeer goed om kinderen ook te laten spelen met speelgoed zonder dat er een duidelijk doel bij hoort. Laat ze maar ontdekken en ervaren. Soms kost het even tijd of hebben ze begeleiding nodig. Maar dat geeft niet! Juist daarna zul je zien dat kinderen steeds meer hun fantasie leren gebruiken en stimuleren. Het hebben en gebruiken van fantasie heeft goede invloed op de toekomst. Ze zijn ruimdenkender en creatiever in gedachten & mogelijkheden.

Maar ook rollenspellen horen bij fantasierijk speelgoed. In hun eigen wereld zijn ze ineens dokter, dierenarts of misschien wel kapper. Dompel je onder en ga mee.... Ervaar zelf hoe leuk kinderen aan het spelen zijn.

Misschien heb je nog je lego of duplo van vroeger. Daar kunnen kinderen nog heerlijk mee spelen. Maar weet je dat ze daar nu nóg leuker mee spelen? Met de bouwsets van Brikkon kunnen ze hun wereld nóg groter bouwen. Of laat de kinderen hun eigen wereld knutselen met verf, stift of... met de knutselpakketten van Re-Cycle-Me en Calafant.

Al met al een ruime keuze en zit er voor iedereen wel wat bij!

Om fantasie te stimuleren en te prikkelen is het belangrijk voor kinderen om met speelgoed te spelen waarbij ze zelf het spel kunnen bepalen. Fantasie speelgoed is niet meer dan speelgoed waarbij het spel niet vast ligt en waarbij kinderen alles zelf kunnen fantaseren. Fantasierijk speelgoed kan bestaan uit de Regenboog van Grimm's, bouwblokken en de knutselpakketten van Re-Cycle-Me.
 

Fantasie speelgoed online bestellen bij meervoorkinderen.nl

Het leukste én mooiste assortiment van fantasierijk speelgoed koop je bij meervoorkinderen.nl! Welk verhaal verzinnen jullie?

Een webshop vol mooi duurzaam speelgoed en meer... dan ben je bij Meervoorkinderen.nl aan het juiste adres! Met een keuze in een ruim assortiment aan houten speelgoed kun je altijd een geschikt cadeau vinden.

Een cadeau voor een kraamcadeau, verjaardagscadeau of decembercadeau. Voor elk budget hebben we de leukste cadeau's. Voor jong én oud, koop je het leukste houten speelgoed bij Meer voor Kinderen!

De leukste producten van Houten Speelgoed kun je vinden bij Meervoorkinderen.nl! Van loopfietsen, parkeergarages tot bouwblokken: je vindt Houten Speelgoed bij Meervoorkinderen.nl.

Op werkdagen voor 14:00u besteld, is dezelfde dag verzonden.
Daarnaast krijg je gratis verzending bij bestellingen boven € 70,00 (binnen Nederland).
 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »