✔ KORTINGSCODE: KLANT10
✔ GRATIS verzending vanaf € 70,- (binnen Nederland)
✔ KORTINGSCODE: KLANT10
✔ GRATIS verzending vanaf € 70,- (binnen Nederland)

TicToys

Seen 1 of the 1 products

Het merk TicToys

In 2009 speelt Tony Ramenda als drummer in een nachtclub. Na het optreden biedt een ober een houten behendigheidsspel aan in ruil voor een cd van de band. Het doel is om een bal op een stokje te vangen: De interesse is geboren...

Thuis, in 2010, in Duitsland speelt Tony met zijn vrienden, waaronder Matthias. Na wat achtergrond informatie te hebben opgezocht blijkt het een heel oud spel uit Latijns-Amerika te zijn. Tony ontwikkelt zelf nieuwe prototypes en zoekt naar vernieuwingen. Ticayo is geboren, het is niet alleen speelgoed voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Het is jongleren met speelgoed.

Tony & Matthias zijn zo enthousiast dat ze leiden tot een ware Ticayo hype. Ze beginnen met het produceren van Ticayo en zo ontstaat er een eigen speelgoed bedrijf. In mei 2011 start de officiële verkoop en het fundament van het merk ‘TicToys, de nieuwe speelcultuur’ is begonnen.

Ze doen kennis op tijdens speelgoedbeurzen en eco-markten. De speelgoedmarkt wordt gedomineerd door grote bedrijven en goedkope massaproductie. De mannen willen niet deelnemen aan deze trend met het merk TicToys en dit wordt gewaardeerd.

Waaronder door de Spielgut-award in Duitsland. Ze krijgen nationale bekendheid op tv en radio. In 2012 komen ze in een speelgoedmuseum een 17e eeuw hoepel spel tegen, opnieuw is er een interesse gewerkt. Tualoop wordt geboren, ontwikkelt en opnieuw ontworpen.

In 2016 ontwikkelen de mannen opnieuw een nieuw product voor het merk TicToys: ‘Das Brett’ (ofwel ‘dat bord’), een balansbord/rockerbord met nieuwe mogelijkheden voor jong & oud.

Filosofie van TicToys

Het merk TicToys staat voor het idee dat speelgoed ten goede komt voor alle partijen: de klant, de producten én de natuur. Hoge kwaliteit, milieu-vriendelijk én educatief speelgoed zijn hierbij de voornaamste eisen.

TicToys produceert speelgoed met het idee dat het niet binnen enkele weken weggegooid kan worden, maar dat het speelgoed generaties mee gaat. Ze gebruiken eeuwenoude traditionele ambachtmethoden in combinatie met nieuwe technieken om dit mogelijk te maken.

De producten van TicToys mogen niet schadelijk zijn voor het milieu, zoals veel plastic speelgoed. Men wil een alternatief hiervoor bieden. TicToys maakt speelgoed van hernieuwbare en lokale materialen en het nieuwe materiaal Arboblend (bestaat uit houtvezels, hars en glucose).

Daarnaast wordt er niet alleen gedacht aan de milieuvriendelijkheid van het speelgoed maar denk daarbij ook aan het drukwerk van diverse producten en materialen. De drukkerij werkt met gerecycled papier en plantaardige oliën.

Eveneens is het verpakkingsmateriaal recyclebaar en herbruikbaar. De TicToys producten zijn daarnaast volledig gemaakt in Duitsland door kleine familiebedrijven en sociale werkplaatsen (Lebenshilfe en Diakonie). De enige uitzondering is de draagtas van de Tualoop, al wordt dit wel van Fairtrade katoen gemaakt. Helaas groeit katoen (nog) niet in Duitsland.

Actief bezig zijn:
In een tijd van (social) media, veel technische apparaten en weinig lichaamsbeweging biedt TicToys een alternatief. Een alternatief voor zowel kinderen als volwassenen. TicToys biedt stimulatie tot beweging, concentratie, hand-oog coördinatie en gevoel voor eigen lichaam.

Door vernieuwde en eeuwenoude spellen nieuw leven in te blazen bieden zij stimulatie tot ontwikkeling van creativiteit en beweging. Dit bewijst zich met een Spielgut-Award én er is een wetenschappelijke studie gedaan in 2012 naar Ticayo door Schneider in 2012.

De leukste producten van Tictoys kun je vinden bij Meervoorkinderen.nl! Van frisbees tot balansborden: je vindt Tictoys bij Meervoorkinderen.nl.

Op werkdagen voor 14:00u besteld, is dezelfde dag verzonden. Daarnaast krijg je gratis verzending bij bestellingen boven € 70,00 (binnen Nederland).

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk ook eens onze andere merken:
Grimm's
Wobbel
Stapelstein
Way to Play
Hape
Little Dutch
Happy Horse
Nijntje Corduroy
Ado Houten Speelgoed
Goki

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »