✔ Magazijn uitverkoop! Korting op (bijna) alles OP = OP
✔ GRATIS verzending vanaf € 70,- (binnen Nederland).
✔ Hoge kortingen tot 50% op alles in de Sale
✔ Op werkdagen besteld voor 14u, is dezelfde werkdag verzonden

17 / Jan / 2023

Wat is het verschil tussen een Wobbel Pro en Wobbel Original?

Wat is het verschil tussen een Wobbel Pro en Wobbel Original?

Wat is het verschil tussen een Wobbel Pro en Wobbel Original?

Wobbel is tegenwoordig een van de meest bekende merken binnen het open einde speelgoed. Met de balansborden van Wobbel blijven kinderen nieuwe dingen uitvinden en proberen. Het prikkelt de creativiteit en speelt in op de fantasie van kinderen. 

Wobbel blijft zichzelf ondertussen ook ontwikkelen en heeft daarom al verschillende varianten Wobbels uitgegeven, waaronder de Wobbel Starter, Wobbel XL, Wobbel 360, Wobbel Pro en Wobbel Original. En over deze laatste twee ga ik het vandaag hebben. 

Nu Wobbel namelijk zoveel keus aan Wobbel balansborden geeft wordt het lastiger om te bepalen welke Wobbel jij het beste in huis kunt halen. 

Wobbel Original

De Wobbel Original is dé Wobbel waar het allemaal mee begonnen is. De Wobbel Original is het meest universele model van de Wobbel collectie. Deze Wobbel Original is verkrijgbaar zowel met als zonder vilt. De Wobbel Original is geschikt voor alle leeftijden, en draagt tot een gewicht van 200kg. 

Wobbel PRO vs Wobbel Original

De Wobbel PRO is qua formaat gelijk aan de Wobbel Original. Het enige grote verschil tussen de Wobbel Original en Wobbel PRO is het vilt. Terwijl de Wobbel Original is gemaakt met EKO-wolvilt (of kurk), is de Wobbel PRO geleverd met gerecycleerd geperst PET-vilt. Dit vilt is slijtvast en makkelijker om schoon te maken dan het wolvilt van de Wobbel Original. Aan de andere kant, dit PET-vilt voelt niet zo zacht aan als het wolvilt. Doordat de Wobbel PRO gemaakt is van gerecycled PET-vilt, is deze in minder kleuren verkrijgbaar dan het grote assortiment kleuren dat de Wobbel Original biedt. 

Welke Wobbel is geschikt voor mij?

Alhoewel het dus slechts een klein verschil lijkt te zijn tussen de Wobbel Original en Wobbel PRO, is het een dusdanig belangrijk verschil dat Wobbel er verschillende varianten van heeft gemaakt. Deze twee verschillende soorten balansborden zijn dan ook ontworpen voor verschillende soorten gebruik. 

Zoals vermeld is de Wobbel PRO makkelijker schoon te maken en beter bestemd tegen slijtage. Daarom is de Wobbel PRO vooral aan te raden voor intensief gebruik, bijvoorbeeld op scholen. Daarnaast is de Wobbel Original, gemaakt van wolvilt, zachter en verkrijgbaar in meerdere verschillende kleuren. 

 

Hopelijk heb ik je hiermee een stukje verder kunnen helpen in jouw zoektocht naar een geschikte Wobbel. Ben je van plan de Wobbel intensief te gaan gebruiken? Dan kun je bij ons terecht voor een breed assortiment Wobbel PRO balansborden. Heb je liever zachte vilt en een ruimere keuze aan kleuren, dan vind je hier onze Wobbel Originals

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »