✔ KORTINGSCODE: KLANT10
✔ GRATIS verzending vanaf € 70,- (binnen Nederland)
✔ KORTINGSCODE: KLANT10
✔ GRATIS verzending vanaf € 70,- (binnen Nederland)

Daphne - 24 / May / 2020

Buitenspeelgoed voor in de tuin

Buitenspeelgoed voor in de tuin

Wat hebben we de afgelopen dagen/weken over het algemeen mooi weer gehad.
Vooral op Hemelvaartsdag was het heerlijk warm.


Bij ons gaan de kinderen al naar buiten wanneer het gestopt is met regen. En wanneer ze goed aangekleed zijn vinden ze het ook heerlijk om in de regen(plassen) te spelen. Kortom, onze kinderen zijn graag (en veel) buiten.

Buitenspeelgoed zandbak 

Met dit mooie weer wordt de zandbak weer volop gebruikt. Ze maken hele kunstwerken van zand, het lijken de zandsculpturen wel in Scheveningen. Naast de zandsculpturen worden de heerlijkste zandtaartjes, zandgebakjes en zandijsjes gemaakt. Het blijft mooi om te zien hoe goed ze zich kunnen vermaken in de zandbak. Per dag krijg ik wel honderden taartjes/gebakjes/zandijsjes aangeboden, ze krijgen er geen genoeg van. Met de zandkammen van Speelbelovend maken ze de mooiste grachten om het zandkasteel/zandcreatie. Hape heeft een mooie collectie aan zandbakspeelgoed. Emmers, graafgereedschap en vormpjes in unieke vormen. Maar niet alleen het gebruikelijke zandspeelgoed wordt in de zandbak gebruikt. Regelmatig neemt onze zoon zijn Way to Play autobaan mee met (al) zijn auto’s. Het circuit van Zandvoort is er niets bij, maar in tegenstelling tot het circuit van Zandvoort wordt onze baan momenteel wel gebruikt om mee te racen.

Buitenspeelgoed schommel

Als de jongste op bed ligt, vinden de oudste 2 het leuk om te schommelen onder onze carport. Heen & weer, heen & weer, uren achter elkaar. Voor de jongste hebben we nog de kinderschommel. Beide schommels hebben we ook bij ons in het assortiment. Voor de grotere kinderen hebben we ook een hele leuke touwladder online staan. Leuk voor bij een boomhut of juist voor wat extra uitdaging.    

Buitenspeelgoed fiets

In de tuin vinden ze het ook leuk om met de loopfietsen te ‘racen’. Het gaat mij soms net te snel, maar zoals het wel vaker voorkomt gaat mijn waarschuwing ‘het ene oor in, het andere oor uit’. Zelfs de jongste racet op haar loopfiets met vierwielen er vrolijk (in haar eigen tempo) er achteraan. De dreumesen beginnen met een loopfiets of loopbakfiets met 4 wielen, naarmate dat ze ouder worden word de loopfiets ingeruild voor een loopfiets met 2 wielen. Loopfietsen zijn belangrijk voor kinderen om balans te vinden. Dit helpt kinderen bij het leren fietsen op een grote fiets zonder zijwieltjes.                                                      

Buitenspeelgoed spellen

Af en toe pakken we ook onze buitenspelletjes erbij. Soms pakken ze het zelf of we gaan met zijn alle gezellig spelen. Het knikkerspel en het kegelspel zijn hiervan de favorieten. Ik kan niemand op noemen die vroeger niet geknikkerd heeft. Bij ons is het nog vooral in het putje knikkeren. Ik moet zeggen dat ze knikkers zelf al heel mooi vinden. Nog zonder dat ze geknikkerd hebben.
Het kegelspel vinden ze leuk omdat we daar een echt wedstrijdje mee kunnen maken. De oudste pakt het notitie blokje met pen en houdt dan onze scores bij. Af en toe worden er diverse punten te veel of te weinig opgeschreven. (kleinigheidje!) De jongste speelt dan ook mee, vol enthousiasme gooit ze de bal (veelal) naast de kegels óf ze staat ongeveer tegen de kegels aan wanneer ze ze omver gooit. Dol blij is ze als ze de bal gegooid heeft.                                                                                                   

We hebben ook al even een springtouw, maar dat vind zelfs onze oudste nog wel lastig. Mama mag regelmatig voor doen, maar zelf komt ze nog niet heel ver. Ze gebruiken het touw wel om mee te knopen, auto’s worden aan elkaar vast gemaakt of ze knopen het springtouw aan 2 stoelen om er overheen te springen. Zo zie je maar, kinderen zijn creatief in het verzinnen van spel.
Zo vind onze oudste het ook leuk om met de loopklossen rond te stappen, de middelste probeert het regelmatig en loopt een stukje. Al is hij er dan wel snel klaar mee.

Uniek buitenspeelgoed

Sinds eind maart hebben we de Abel Kinder speeltent ook in onze privé collectie. Onze zoon werd 4 jaar en dit was een mooie gelegenheid om de Abel tent te geven. Sindsdien wordt hij regelmatig gebruikt om heerlijk tenten (zowel binnen als buiten) mee te bouwen. Met een beetje van mama, aangezien onze ‘kleine’ jongen nog net niet de doeken om de stok heen kan doen (wanneer hij de stok al in de standaard heeft gedaan). Je kunt merken dat kinderen in het begin nog heel erg mogelijkheden aan het zoeken zijn.
                                                           
Met papa waren ze de eerste keer buiten de tent gaan bouwen. Heel netjes werd er gebruik gemaakt van de gewichten om de tent te bouwen. Inmiddels bouwen ze de tent in allerlei vormen en met allerlei materialen in de buurt (nadat mama heeft laten zien dat je juist de Abel tent op veel manieren kunt gebruiken). Buiten bouwen we de tent inmiddels met de bomen, struiken, zandbak, parasols en de tipi tent. Elke keer opnieuw krijg je een nieuwe creatie. Doeken worden er bij gepakt en kussens om de tent aan te kleden. Stoeltjes, poppen, superhelden en auto’s worden in de tent gesjouwd (om in de avond allemaal met tegenzin weer op te ruimen).

Buitenspeelgoed met water

Met het weer van afgelopen dagen hebben we ook ons zwembad weer in de tuin gezet. Het is geen heel groot zwembad, want dat vind ik zelf nog niets met onze jongste van 2. Maar groot genoeg dat wij er evt. ook bij passen. Het zwembad ligt vol met spulllen uit te zandbak én ons badspeelgoed. We hebben zelf diverse badspeelgoed van Plan Toys, het is zo mooi speelgoed om te zien. De keuze van het gebruik van materiaal, vorm en kleur spreekt mij altijd erg aan. Ze varen het hele zwembad door…. 

Én in ons zwembad nemen ze ook Way to Play mee. Over de grond word de baan neergelegd en gaan sommige auto’s mee.

Buitenspeelgoed natuurlijk

Naast al het spelen in de tuin vinden onze kinderen het ook leuk om mee te helpen. De tuin voorjaars/najaars klaar maken, zaadjes planten, aardbeien planten en blaadjes opruimen. We hebben het tuinierset van Goki, zodat ze hun eigen gereedschap daarvoor hebben. Ook het blik met veger wordt gebruikt om alle blaadjes op te vegen. Niet dat de hulp altijd sneller werkt, maar het werkt zeer zeker wel een stuk gezelliger. Daarnaast is het natuurlijk ook meteen educatief verantwoord.

Maar ga vooral op ontdekking met de leuke natuurcollectie van Hape.                       

Buitenspeelgoed Top 10 van Meervoorkinderen.nl

Misschien is het nog steeds veel qua keuze, hieronder heb ik het Buitenspeelgoed Top 10 lijstje voor je neer gezet. Het zijn de meest verkochte producten uit onze webshop rondom Buitenspeelgoed.

  1. Zandbakspeelgoed van Hape of Speelbelovend
  2. Loopfiets van Ado Houten Speelgoed of Little Dutch
  3. Waterspeelgoed ofwel badspeelgoed
  4. Springtouw van Goki
  5. Buiten spelletjes
  6. Kinder Speeltent van Abel
  7. Kindertuingereedschap
  8. Kruisboog met doelwit
  9. Kruiwagen van Ado Houten Speelgoed
  10. Schommel van Eichhorn

Wat is nog meer leuk buitenspeelgoed bij Meervoorkinderen.nl?

Natuurlijk hebben we nog meer buitenspeelgoed in onze shop staan, naast bovenstaande top 10. Om je een idee te geven heb ik hier onder nog het een en ander voor je neergezet.

Buitenspeelgoed Balkon of kleine tuin

Niet iedereen heeft een grote tuin waar je speeltoestellen in kunt zetten, dit is ook niet persé nodig. Je kind vermaakt zich ook met ander speelgoed. Vooral met een kleine ruimte zoals balkon of kleine tuin ben je vooral op zoek naar speelgoed dat geschikt is voor een kleine ruimte.
Je kunt je eigen watertafel creëren met een bak met water. Je kunt er allerlei zandbakspeelgoed of waterspeelgoed in doen. Kinderen kunnen zich hier prima mee vermaken. Het wordt helemaal feest als je er ook wat zand bij doet. Heerlijk modderen!!
                                 
Misschien nog een tip om de Way to Play baan met diverse auto’s eraan toe te voegen. Ook de ballon boot kan bij de watertafel gebruikt worden of een aantal zeilbootjes van Plan Toys. Hape heeft diverse soorten buitenspeelgoed, waaronder de Nature Detective en de telescoop, laat de kinderen op onderzoek in je plantenbakken of vogels spotten. Loopklossen kun je natuurlijk ook goed gebruiken, het lopen op klossen kan mooi op korte stukken, draaien en weer opnieuw lopen.

Buitenspeelgoed bestellen bij Meervoorkinderen.nl

Hierboven heb ik het over allerlei buitenspeelgoed gehad. Ik heb je inzicht gegeven in het speelgoed dat mijn kinderen ook leuk vinden. Je kunt het misschien ook wel voorstellen dat mijn kinderen de ideale proefkonijnen zijn om het speelgoed uit het assortiment van Meervoorkinderen.nl uit te proberen. Het speelgoed wordt met veel zorg en aandacht uitgezocht én het is speelgoed dat ik zelf ook super leuk vindt. Vandaar dat het natuurlijk niet in onze privé collectie kan of mag ontbreken.

Zoals besproken hebben we een mooi en groot assortiment aan buiten speelgoed. Neem vooral een kijkje, want ik weet zeker dat er ook voor jou leuke producten tussen staan!

Veel shop plezier!!
 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »