✔ Geniet nu van meer UITVERKOOP! Zo lang de voorraad strekt*
✔ GRATIS verzending vanaf € 70- (binnen Nederland)
✔ Op werkdagen voor 18:00 besteld, morgen in huis!
✔ GRATIS verzending vanaf € 70- (binnen Nederland)

16 / Jul / 2023

Welke puzzels en spellen voor kinderen zijn er?

Welke puzzels en spellen voor kinderen zijn er?

Welke puzzels en spellen voor kinderen zijn er?

Al van kleins af aan kunnen kinderen of wel baby's al spelletjes spelen. Het begint heel klein met kiekeboe of dergelijks. Maar in de loop der maanden ontwikkelen baby's zich vrij snel. Naarmate baby's ontwikkelen groeit natuurlijk ook hun zintuigen en motoriek. Kiekeboe blijft een leuk spel, maar ze zijn ook op zoek naar andere spellen en puzzels. Naast dat ze zelf op zoek zijn naar uitdaging, is het ook heel goed voor motorische ontwikkeling en bijvoorbeeld hand-oogcoordinatie. Dus dan ga je op zoek, maar dan ontdek je een grote wereld vol met speelgoed, spellen en puzzels. En waar begin je?

Kinderspellen

Soms lijkt de zoektocht naar een leuk spel erg moeilijk. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke spellen verkrijgbaar, dat het de zoektocht naar een leuk en geschikt spel juist erg moeilijk maakt.

Maar dat hoeft niet, er zijn in je zoektocht alleen een paar punten nodig waar je op moet letten bij het aanschaffen van een spel.

Voor welke leeftijd van het kind zoek ik een spel?

Is het een spel om alleen te spelen of met zijn tweeën?

Heeft het genoeg uitdaging voor het kind?

 

Als je deze vragen voor jezelf duidelijk hebt, dan kun je op zoek.

Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt, kun je bij Meervoorkinderen.nl hele leuke (en unieke) spellen vinden.

Zo vindt je hier spellen voor alle leeftijden. Denk eraan dat jonge kinderen al heel gemakkelijke spelletjes kunnen spelen. Kiekeboe is hier een mooi voorbeeld van. Of over rollen met een zacht balletje.

Veelal zie je dat kinderen vanaf 3 jaar echt al een simpel spelletje mee kunnen doen. Denk hierbij aan bowling, een magneetspel of een vaardigheidsspelletje.

Voor de grote kinderen hebben we bijvoorbeeld leuke oudhollandse spellen zoals boter, kaas & eieren, doolhof, jenga of zeeslag.

Wie kent ze niet.... maar we hebben nog veel meer!

 

Kinderpuzzels

Naast dat de puzzel zelf heel leuk is voor kinderen, is het belangrijk voor kinderen om te leren puzzelen. Op een spelende manier leren kinderen tijdens het puzzelen hun fijne motoriek en hun cognitieve vaardigheden te trainen. Verder leren ze de diverse vormen, kleuren en afbeeldingen beter te (her)kennen en het vergroot het visueel ruimtelijk inzicht.

Al met al, is een kind dus niet zomaar een puzzel aan het maken.

Wat belangrijk is bij kinderen, is dat de puzzel wel uitdagend blijft. Te makkelijke puzzels zijn niet interessant genoeg en dan zal het kind snel klaar zijn met puzzelen.

Bij jonge kinderen kun je met diverse knoppenpuzzels of grote vormen/sorteerpuzzels beginnen. Grote stukken pakken gemakkelijk in de hand. Daarnaast zijn kleuren belangrijk, kleine kinderen kunnen ze dan goed herkennen en uit elkaar houden.

Merk je dat de puzzels te makkelijk worden, zorg dan keer op keer voor steeds moeilijkere puzzels. Ook als de adviesleeftijd hoger is, dan de leeftijd van het kind.

 

We hebben nog diverse tips op een rijtje gezet:

 

Wil je meer producten bekijken? Neem dan een kijkje op onze pagina Puzzels & Spellen

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »