✔ Magazijn uitverkoop! Korting op (bijna) alles OP = OP
✔ GRATIS verzending vanaf € 70,- (binnen Nederland).
✔ Hoge kortingen tot 50% op alles in de Sale
✔ VAKANTIE SLUITING: Bestellingen worden vanaf 6 mei weer verzonden

01 / Mar / 2023

Wat te doen met Stapelstein?

Wat te doen met Stapelstein?

Wat te doen met Stapelstein?

Kleurrijk, eenvoudig en vol mogelijkheden. Dat zijn de stapelstenen van Stapelstein. De stapelstenen zijn een mooi voorbeeld van de categorie open-einde speelgoed. De stenen kunnen als van alles gebruikt worden, van stoel tot balansbord. De eindeloze mogelijkheden maken dat Stapelstein's stapelstenen perfect zijn voor kinderen. Zij kunnen hun creativiteit de vrije loop en verrijken hun fantasie door verschillende spellen te bedenken met deze stapelstenen.  

Juist omdat je zo veel verschillende dingen kunt doen met stapelstein, kan het lastig zijn om te bedenken wat je er dan precies mee kunt doen. De stapelstenen hebben geen echte handleiding, juist omdat je er alles mee kunt doen wat je maar wil. Om jou een handje te helpen geef ik je wat spelideeën om het meeste uit jouw stapelstenen te halen. 

Gebruik de stapelstenen als stoel

Het klinkt heel eenvoudig, en dat is het ook! Maar desondanks blijft het erg leuk om de stapelstenen op te stapelen en als stoel te gebruiken, en het is ook nog eens heel erg handig. Doordat de verschillende stenen op elkaar worden gestapeld, is het voor elke lengte de perfecte stoel. Jonge kinderen zullen maar enkele stapelstenen nodig hebben, maar zodra kinderen die wat ouder zijn de stoel willen gebruiken, hoeven ze er alleen maar een extra steen op te leggen en voilà, ook zij kunnen de stoel gebruiken. Naast dat de stapelstenen dus makkelijk 'verstelbaar' zijn voor elke lengte, zijn ze ook nog lekker om op te zitten. De stapelstenen zijn gemaakt van Expanded PolyPropylene, een kunststof materiaal, waardoor ze lekker zitten. Bovendien kan 1 steen tot wel 180 kg dragen! Je hoeft de stoel dus niet altijd af te staan aan de kinderen, maar je kunt hem zelf ook gewoon gebruiken ;).

Stapelstein Stapelstenen als balansbord

Ook al is het heel leuk om de stapelstenen simpelweg als stoel te gebruiken, soms zoeken kinderen iets meer uitdaging. Voor die nieuwsgierige kinderen is het een heel goed idee om de stapelstenen te gebruiken als balansbord. 

Spelideeën met Stapelstein Stapelstenen

Dus, je kunt zitten, staan en balanceren op de stapelstenen, maar kun je er ook echt spellen mee spelen? Ja zeker! Stapelstein heeft zelf al veel verschillende ideeën op een rijtje gezet, maar natuurlijk kun je ook zelf van alles bedenken. Een aantal van die spelletjes zal ik kort voor je benoemen:

 

  1. Werp spel: tijd om jullie gooi-vaardigheden te testen. Leg de stapelstenen neer en probeer balletjes, zakjes of iets anders dat je vindt (zoals bijvoorbeeld een sok) in de stapelstenen te gooien. Je kunt dit zo moeilijk maken als je zelf wil. Hoe verder weg je de stapelstenen legt, hoe moeilijker het wordt. Op zoek naar nog meer uitdaging? Probeer het dan eens met je ogen dicht! Je kunt dit spel het beste buiten spelen, zodat je genoeg ruimte hebt.
  2. Drummen op stapelstenen: altijd al muziek willen maken? Nu is je kans! Gebruik de stapelstenen maar als trommel en creëer de leukste liedjes samen. Klinkt het anders wanneer je meerdere stapelstenen opstapelt?
  3. Schatkaart: laat iemand een 'schat' verstoppen onder een van de stapelstenen die je hebt neergelegd. Deze persoon maakt vervolgens een schatkaart waarop hij of zij een tekening maakt zodat de anderen kunnen raden waaronder de schat ligt. Ga je mee op avontuur naar de schat? Stapelstein stapelstenen schatkaart
  4. Spelen met water: Wist je dat de stapelstenen ook geschikt zijn om buiten mee te spelen? En je kunt ze zelfs met water gebruiken! Zo kun je het water van de ene steen overgieten in de andere. Je kunt afspreken er een soort wedstrijdje van te maken. Probeer maar eens zoveel mogelijk water over te houden, nadat je het in 5 andere stenen hebt overgegoten.

Kortom, de mogelijkheden met Stapelstein stapelstenen zijn eindeloos! Ik zou je nog meer ideeën kunnen geven, maar misschien is het zelfs nog leuker om zelf een uniek spel te bedenken. Ik ben benieuwd naar jullie ideeën! 

 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »