✔ Magazijn uitverkoop! Korting op (bijna) alles OP = OP
✔ GRATIS verzending vanaf € 70,- (binnen Nederland).
✔ Hoge kortingen tot 50% op alles in de Sale
✔ VAKANTIE SLUITING: Bestellingen worden vanaf 6 mei weer verzonden

01 / Aug / 2023

Waarom is een Wobbel leuk?

Waarom is een Wobbel leuk?

Waarom is een Wobbel leuk?

 

Dat is een veel voorkomende vraag. Het komt zeker voor dat (andere) ouders een Wobbel zien, maar toch nog niet overtuigd zijn. Het is uiteraard een apart voorwerp, iemand gaf laatst aan. 'Het is eigenlijk een kromme houten plank'. En dat klopt. Op het eerste oog is het ook een kromme houten plank.

 

Maar wat kinderen meteen zien en waar wij als volwassenen het toch een stuk moeilijker mee hebben, is dat zij voorbij 'de kromme houten plank' kunnen kijken.

Kinderen zien mogelijkheden en eigenlijk bijna geen beperkingen. In hun hoofd draait het volop met de mogelijkheden die je kunt hebben, wanneer je met zo'n 'kromme houten plank' hebt ofwel 'de Wobbel plank'.

 

Waarom een Wobbel?

Een Wobbel stimuleert de fantasie bij kinderen, maar ze bieden ook motorische stimulatie. Ze zijn veelzijdig in hun gebruik. Een wobbel groeit als het ware ook met een kind mee.

Al vanaf peuterleeftijd zijn Wobbels zeker te gebruiken. Het spel of manier van spelen van een peuter is uiteraard heel anders dan basisschoolkinderen, jonge tieners of volwassenen. Dit maakt dat de Wobbel zeer veelzijdig is.

Omdat er natuurlijk door iedereen anders gespeeld/gebruik van gemaakt wordt, is er ook gekozen voor meerdere maten Wobbels. Je hebt een kleine wobbel, dat is de Wobbel Starter. De meestverkochte Wobbels: De Wobbel Pro en Wobbel Original. Hierbij is 'de plank' ofwel Wobbel plank hetzelfde qua afmeting, maar zit er verschil in gebruik van Vilt. En je hebt de Wobbel XL, ideaal voor jonge tieners en volwassenen die de Wobbel ook willen gebruiken voor oefeningen. Maar dat wil niet zeggen dat zij geen gebruik kunnen maken van de andere wobbels.

De Wobbel starter kan een gewicht van 100kg hebben, de overige wobbels zelfs tot 200kg.

 

 

Wat kan je allemaal doen met een Wobbel?

Zoals al aangegeven zijn het vaak volwassenen die zich afvragen wat je nu precies met een Wobbel kunt doen. Uit eigen ervaring gaan kinderen direct met hun spel beginnen wanneer ze een Wobbel zien liggen.

 

Je kunt er namelijk alles mee bedenken of voor gebruiken. Fantasie geeft mogelijkheden, want de Wobbel wordt door veel kinderen bijvoorbeeld gebruikt als:

 • Als balansbord
 • Als een schommel
 • Als een brug
 • Als een winkeltje
 • Als een hut
 • Als een opstapje
 • Als een podium
 • Als een racebaan
 • Als een lounge stoel
 • Als een poppenkast
 • Als een fitnessapparaat (denk aan Yoga oefeningen)
 • Of als de rug van een olifant

   

 

Welke Wobbel voor welke leeftijd?

De Wobbel is dus echt speelgoed dat mee kan groeien. De wobbels zonder vilt en met vilt zijn goedgekeurd vanaf 0 maanden. Advies is wel om te gebruiken onder toezicht.

De Wobbel met kurk is goedgekeurd vanaf 3 jaar, dit heeft vooral te maken dat kinderen geneigd zijn om te pulken aan het kurk. Kurk kan dan losraken en wanneer een kind dit inslikt, dan ontstaat er verstikkingsgevaar.

 

Wil je nog meer informatie over welke Wobbel je nu het beste kunt kiezen? Bekijk dan onze Wobbelkeuze hulp HIER

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »