✔ Geniet nu van meer UITVERKOOP! Zo lang de voorraad strekt*
✔ GRATIS verzending vanaf € 70- (binnen Nederland)
✔ Op werkdagen voor 18:00 besteld, morgen in huis!
✔ GRATIS verzending vanaf € 70- (binnen Nederland)

Daphne - 29 / Jan / 2022

Vergelijking Pastel vs kleur

Vergelijking Pastel vs kleur

Kinderen kunnen felle kleuren vaak al vroeg van elkaar onderscheiden, door de contrast in kleuren. Baby's kunnen nog geen kleuren zien, pas vanaf een maand of 3 kunnen ze kleuren zien. Felle kleuren bieden veel contrast met elkaar. Waardoor hij/zij beter het verschil tussen kleuren kan zien.

 

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen kleur herkennen?

Vanaf ongeveer 6 maanden kunnen ze zachtere kleuren herkennen. Met een jaar kunnen ze alle kleuren herkennen (nog niet beschrijven uiteraard). Het benoemen van verschillende kleuren komt veelal vanaf 2 jaar.

Het benoemen van kleuren op een leuke en speelse manier leert kinderen kleuren te herkennen. Je kunt dit bijvoorbeeld op meerdere manieren doen:

- Benoemen van de kleuren die je ziet (gele beker, rode auto, blauwe broek)
- Boeken lezen (Veel baby/peuterboeken beschrijven kleuren)
- Speelgoed sorteren (bijvoorbeeld blokken)
- Verfkunstwerken maken of een tekening maken


Welke merken hebben collecties met pastel en felle kleuren?

We hebben heel veel kleur in ons assortiment. En wat misschien op valt is dat de kleuren fel zijn óf in pasteltinten. Grimm’s & Plan Toys hebben hier duidelijke collecties van gemaakt. En sinds kort ook Stapelstein.

Little Dutch heeft duidelijk gekozen om alles in pastelkleuren te doen. De serie Little Goose is voorzien van baby speelgoed (met textiel speelgoed). Maar ook de Little Dutch Loopfiets, Scooter of keukens komen in pastelkleuren voor. Bij Little Dutch zie je veel pastelgroen, pastelblauw en pastelroze voorbij komen..

Ado Houten Speelgoed kiest ook weer voor de felle Regenboog kleuren, vooral de primaire kleuren Rood, Geel en Blauw. Je kunt deze kleuren bijvoorbeeld terug vinden in de kubusstoelen en loopfietsen.

En wat is Monochroom?     

Grimm's heeft trouwens ook een collectie Monochroom. Hierbij is gebruik gemaakt van wit en zwart. Kinderen met een visuele beperking kunnen last hebben met speelgoed dat ze qua kleur niet goed van elkaar kunnen onderscheiden. Het contrast met wit en zwart is voor hen erg duidelijk.

We hebben de Grimm's Regenboog Groot dan ook in Monochroom kleurcombinatie.

Maar wat is dan goed om te kiezen?

Uiteindelijk is alles goed. Soms heeft een kind een persoonlijke voorkeur. Pastelkleuren worden sneller gekozen door ouders, hihi! Ik moet zeggen dat ik ook op zoek gaan naar speelgoed die ik ook mooi vind. Speelgoed staat immers ook in mijn huiskamer.

Bij ons komen vooral de felle Regenboog kleuren in huis voor, maar ik moet bekennen dat ik de pastel kleuren steeds mooier vind worden. Wij hebben zo bijvoorbeeld de Grimm's Regenboog Groot met Halve Schijven en 12 Regenboogvrienden. Maar ook veel gekleurde auto's van o.a. Plan Toys en Bajo. Wie weet als ik ooit nogmaals mocht kiezen dat ik dan juist wel voor pastel kleuren zou gaan.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Pastel Kleuren of Felle Regenboog Kleuren?
Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »