✔ Magazijn uitverkoop! Korting op (bijna) alles OP = OP
✔ GRATIS verzending vanaf € 70,- (binnen Nederland).
✔ Hoge kortingen tot 50% op alles in de Sale
✔ Op werkdagen besteld voor 14u, is dezelfde werkdag verzonden

Daphne - 30 / Jun / 2020

De Grimm's Regenboog Groot

De Grimm's Regenboog Groot

Ik krijg wel eens de vraag: ‘Wat kun je nu met de regenboog van Grimm’s doen? Vanaf welke leeftijd is de Regenboog Groot van Grimm’s te gebruiken? En welke Regenboog adviseer je?
En daar wil ik je bij helpen!

De verschillen in Grimm's Regenboog

Om de verschillen duidelijk aan te geven heb ik hier onder een schema gemaakt, waarbij je goed de verschillen en details kunt zien.

  Groot Middel Klein Sunset*
Aantal bogen 12 6 6 10
Hoogte ± 17,5 cm ± 8 cm ± 6 cm ± 14 cm
Lengte ± 36 cm ± 17 cm ± 10,5 cm ± 30 cm
Adviesleeftijd 3 1 3 3
Leeftijdsgroep; (onder toeziend oog) 0 0 3 0
Verkrijgbaar in

-Regenboog kleuren 


-Pastel kleuren
 

-Naturel
 
-Monochroom kleuren

-Regenboog kleuren 


-Pastel kleuren 


-Naturel

-Regenboog kleuren 


-Pastel kleuren -Naturel

-Monochroom kleuren

-Zonsondergang kleuren

 

*: Sinds 2021 is de Regenboog Sunset vervangen door Grimm's Regenboog 10delig. Gemaakt met dezelfde reden als de Grimm's Regenboog Sunset, maar qua kleuren afgestemd op de kleurrijke thema wereld van Tellen & Rekenen van Grimm's.

Wat kun je met de Grimm's Regenboog doen?

Kleine kinderen zullen de Regenboog Groot gebruiken om te stapelen en te sorteren. De oudere kinderen zijn creatiever in hun spel en maken er een gezellig huis van, misschien een hek voor de dieren of een hotel. Maar ook de mooiste creaties komen naar voren. Niet alleen is de Regenboog Groot leuk voor kinderen, maar ik zie op Social Media ook steeds meer ouders die het niet kunnen weerstaan om mooie creaties te maken met de Regenboog Groot.
De Regenboog Groot prikkelt de fantasie en geeft ruimte tot het bedenken van eigen spel.

De Grimm's Regenboog Familie

De regenboogcollectie is inmiddels erg gegroeid. De collectie bestaat uit 12 soorten regenbogen. De modellen variëren van Groot, Middel en Klein. We zien dat men vaak begint met de Regenboog Groot en na uitbreiding van de Grimm’s collectie dat de andere formaten of kleuren toegevoegd worden.
Een leuk feitje over de Regenboog Monochroom en andere producten uit de Grimm’s Monochroom collectie is: De Monochroom collectie is speciaal ontwikkelt voor kinderen met een visuele beperking, door het contrast kunnen zij beter de verschillende vormen en bogen zien en ontdekken.


Sinds half 2018 heeft Grimm’s de Regenboog Sunset ontwikkelt. De Regenbogen worden altijd uit 1 stuk gezagen, hierdoor komt het voor dat de bogen enkel op 1 manier mooi in elkaar gezet kunnen worden. Om verspilling van de boom tegen te gaan (er bleef altijd een stuk over) hebben ze een kleinere regenboog ontworpen met 10 bogen. De Regenboog Sunset heeft een middenmaat (tussen Middel en Groot) in.  Met zijn unieke kleuren is de Regenboog Sunset* een mooie toevoeging.

Welke andere Grimm's producten kun je gebruiken met de Grimm's Regenboog Groot?

De meest verkochte uitbreidingsset voor de Regenboog Groot zijn:Kinderen hebben weinig uitleg nodig, wanneer ze met de Regenboog Groot gaan spelen. Heel bijzonder om te zien dat ouders vaker hier meer moeite mee hebben. Het liefst hebben zij voorbeelden of een uitleg om met speelgoed te spelen. We zijn onze fantasie in de loop der jaren als het ware kwijt geraakt.

Met welke Grimm's Regenboog kun je het beste starten?


Als ik de vraag krijg: 'Welke Regenboog adviseer je?' dan zal ik ongeacht leeftijd altijd de Regenboog Groot adviseren. Het blijft natuurlijk altijd maar een advies. Maar ik denk dat de Regenboog Groot een goede basis is om met het houten speelgoed van Grimm's te beginnen. Daarnaast zijn er ontelbaar veel mogelijkheden om te maken voor jong en oud. En Grimm's heeft natuurlijk diverse producten speciaal afgestemd op de Grimm's Regenboog Groot.


Om een aantal voorbeelden te geven heb ik hieronder ‘enkele’ creaties op een rij gezet. Ben je op zoek naar meer spel ideeën met de Regenboog Groot?


Het pdf-bestand 'Inspiratie Grimm's Regenboog' kun je hier vinden.

Kijk dan op @grimmswoodentoys of #grimmsrainbow, veel enthousiaste ouders laten hier hun creaties zien!

En wil je nog meer uitdaging? Stapel de Regenboog Groot net zoals op deze afbeelding. En schuif dan de kleinste boog naarbinnen. Als je ze goed gestapeld hebt, dan schuiven alle bogen mooi in elkaar tot de Regenboog.

Have fun!!

Groetjes Daphne
 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »