✔ Magazijn uitverkoop! Korting op (bijna) alles OP = OP
✔ GRATIS verzending vanaf € 70,- (binnen Nederland).
✔ Hoge kortingen tot 50% op alles in de Sale
✔ VAKANTIE SLUITING: Bestellingen worden vanaf 6 mei weer verzonden

Daphne - 23 / Jan / 2021

Grimm's Speelgoed: Made by Nature

Grimm's Speelgoed: Made by Nature

Misschien ben je al heel bekend met het merk Grimm's, of misschien ben je niet bekend en aan het oriënteren.

Het speelgoedmerk Grimm's

Het Grimm’s Speelgoed staat bekend om zijn ‘openended play’, dit betekent dat er niet persé vast staat wat je er mee kunt spelen maar juist de fantasie geprikkeld wordt.

 

Grimm's Speelgoed, gemaakt van natuurlijke materialen

Verder is het Grimm’s Speelgoed gemaakt van de mooiste hout soorten of andere natuurlijke materialen. Hout staat bekend om zijn mooie uiterlijk, markeringen, knoesten en ringen.

Grimm’s heeft er bewust voor gekozen om alle markeringen, knoesten en ringen zichtbaar te laten, vanwege zijn schoonheid. Doordat elk stuk speelgoed er verschillend uit ziet, is elk speelgoed uniek. Houtnerf heeft veranderende structuren en kleuren, waaraan je tevens de echtheid van hout kunt zien. De unieke variaties in speelgoed zijn een bewijs van kwaliteit, geen gebrek in de productie hiervan.

Het Grimm’s Speelgoed kan ook voorzien zijn van donkere vlekken ofwel knoesten. Knoesten zijn minerale afzettingen, dat betekent dat als de boom verder gegroeid was er op dit punt een tak zou ontstaan.

Naast knoesten kan het Grimm’s Speelgoed ook zwarte strepen bevatten. De strepen is het zo genaamde ‘hart van de boom’. Elke zwarte streep kan er weer anders uit zien door het omringde hout, donkere kleur en structuur. Bij het bewerken van het Grimm’s Speelgoed kan het geheel of gedeeltelijk zichtbaar worden.
De zwarte strepen zijn een uiting van de natuurlijke uitstraling van het hout.

                                                

Grimm's Speelgoed, zoals natuurlijk speelgoed hoort te zijn


Net zoals Grimm’s zijn wij dol op de natuur en speelgoed van natuurlijke materialen. Knoesten, markeringen of strepen behoren bij het mooie houten speelgoed. Het kan zijn dat het ene speelgoed dit helemaal niet heeft en het andere speelgoed het allemaal heeft. Je hebt dus altijd uniek speelgoed.

Het mooie van het merk Grimm’s is dat al het speelgoed handgemaakt is. Het zaagproces, het kleurproces, alles wordt door mensen gedaan.

En als mijn Grimm's Regenboog niet 'netjes' past?

Heb je ook wel eens gemerkt dat bij de Grimm’s Regenboog Groot de bogen misschien minder mooi passen? Draai de desbetreffende boog eens 180˚om, dan past hij weer perfect! Dit komt omdat ze handmatig uitgezaagd zijn. Mocht er ooit een boog toch breken, dan kun je deze ook niet vervangen aangezien de boog nooit meer goed zal passen bij de overige bogen.

Wel is er een repairset/first aid kit te koop, waarmee je de regenboog weer kunt lijmen.

                  

Bron: Grimm's

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »