✔ Geniet nu van meer UITVERKOOP! Zo lang de voorraad strekt*
✔ GRATIS verzending vanaf € 70- (binnen Nederland)
✔ Op werkdagen voor 18:00 besteld, morgen in huis!
✔ GRATIS verzending vanaf € 70- (binnen Nederland)

Wobbel

  • Geen producten gevonden

Wobbel plank kopen

Wil je een Wobbel plank kopen, maar weet je niet welke? Er is oneindig veel keuze in ons grote assortiment aan Wobbel planken. Wij helpen je graag met onze Wobbel keuzehulp. In onze Wobbel keuzehulp zie je de afmetingen van de Wobbel plank, het maximale gewicht wat een Wobbel plank aan kan en de afmetingen. De bestverkochte Wobbel plank is de Wobbel original. Daarnaast vind je bij ons ook nog de Wobbel starter en de Wobbel pro

Een Wobbel prikkelt en stimuleert de fantasie bij iedereen: het is een balansbord, een schommel, een brug, een hut, een opstap, een racebaan, een loungestoel, een fitness apparaat, een voetbaldoel en ga zo maar door. Al met al, is (bijna) alles mogelijk. Het stimuleert balans, evenwicht én creativiteit. Naast de stimulans voor beweging en actief (samen)spel biedt de Wobbel ook rustmomenten én individueel spel. De Wobbel plank is niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. De Wobbel plank kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Denk hierbij aan fitness oefeningen, yogaoefeningen en balansoefeningen.

Wobbel met vilt

We raden aan om bij harde vloeren (laminaat, hout, steen, tegels, linoleum en marmoleum) een Wobbel met vilt te kiezen. Hiermee bescherm je niet alleen de Wobbel, maar ook uw vloer. Een bijkomstigheid is dat u ook het geluid reduceert. Daarnaast adviseren wij bij een kwetsbare of krasgevoelige vloer ook gebruik te maken van een kleed of speelmat, ongeacht of je een Wobbel met vilt of met kurk koopt. Mocht je een tapijt of groot (vloer)kleed hebben in je huis, dan kun je voor een Wobbel kiezen zonder onderlaag.

Bij een harde vloer en/of onregelmatige vloer (plavuizen of tegels) kan een Wobbel beschadig raken. Het vilt kan de Wobbel beschermen aan de bolle zijde. Indien er geen vilt aan de onderzijde zit óf de Wobbel wordt gedraaid dan raden we aan een kleed of speelmat onder de Wobbel plank te leggen. De Wobbel kan namelijk schuiven en hierdoor kunnen de kanten beschadigt raken.

Van welk materiaal is de wobbel gemaakt?

De Wobbel plank is gemaakt van zorgvuldige gestapelde én geperste lagen beukenhout met een unieke kromming. Door de vorm en het uiterlijk is de Wobbel een stuk speelgoed dat perfect in elke woonkamer staat en gezien mag worden! De Wobbel is bedoeld voor gebruik binnenshuis, maar indien er zorgvuldig gebruik van gemaakt wordt (bij droog weer) kan de Wobbel ook mee naar buiten. Laat de Wobbel plank nooit buiten staan. Water en vocht zullen de lak, het hout en het vilt/ de kurk aantasten. Daarnaast raden wij buiten altijd het gebruik van een kleed aan. Een Wobbel zal buiten sneller slijten.

De Wobbel plank is verder afgewerkt met water gedragen lakken en evt. beitsen. Het vilt is gemaakt van EKO wolvilt.

Wobbel: Schoonmaken en onderhoud
De Wobbel schoonmaken gaat het beste met een vochtige doek en eventueel met een mild schoonmaakmiddel. Daarbij is het belangrijk om met een droge doek altijd na te wrijven. Het kurk en vilt is schoon te maken door middel van een stofzuiger. Tevens kun je voor het schoonmaken gebruik maken van ossengalzeep. Wees hier voorzichtig mee in gebruik. Maak de Wobbel plank niet te nat. Dit kan effect hebben op de lijmlagen van het kurk of het vilt.

Speciaal onderhoud is niet nodig. Aangezien de Wobbel plank een duurzaam natuurproduct is behoren krassen en/of butsen hierbij. Met speelgoed mag immers gespeeld worden.

Keuring van de Wobbel
De wobbel Original en XL zijn geschikt en CE goedgekeurd vanaf 0 maanden en tot 200 kilo. De Wobbel is ca. 90 centimeter lang en 30 centimeter breed.

De Wobbel is een balansbord voor staand gebruik en is ook op staand gebruik getest. Voor andere gebruiksdoeleinden kan Wobbel plank geen veiligheidskeurmerk garanderen. Laat uw kinderen nooit op de zijkant staan of zitten. Lees voor gebruik ook altijd onze handleiding.

De veiligheid én het gebruik van de Wobbel
De veiligheid én het gebruik van de Wobbel. Veiligheid is belangrijk bij kinderspel. Laat kinderen hierdoor altijd onder begeleiding van een volwassenen spelen met de Wobbel. Wanneer het kind jonger is, begeleidt hem/haar dan met een ‘handje’. Pas altijd op met de vingers en tenen bij de randen. Zorg voor voldoende ruimte (minimaal 2m) rondom de Wobbel. Let hierbij ook op andere kinderen. Plaats de Wobbel altijd op een vlakke en horizontale ondergrond.

Voor het gebruik van de Wobbel raden wij iedereen aan om op blote voeten te spelen of stroeve schoenen te gebruiken tijdens ‘het spel’. Dit voorkomt uitglijden.De vilt laag kan slijten door het gebruik van de Wobbel. Kinderen mogen dit niet in hun mond stoppen.

Specifieke gezondheidsvragen & Wobbel
Wij raden aan om met specifieke klachten, aandoeningen of beperkingen altijd te overleggen met de behandelende arts of therapeut, voordat je gebruik maakt van de Wobbel. De arts of therapeut kan het beste inschatten wat er wel en/of niet kan. In de afgelopen tijd heeft Wobbel veel reacties ontvangen van o.a. (fysio)therapeuten die mogelijkheden zien. Uiteraard ben je zelfverantwoordelijk voor het inschatten van mogelijkheden en beperkingen, in combinatie met de Wobbel plank.


Wobbel Black Friday

Ben je op zoek naar een Wobbel board met Black Friday korting? Dan ben je bij Meer voor Kinderen aan het juiste adres. Je shopt tijdens Black Friday een Wobbel met leuke korting. Ga daarom snel naar de Wobbel Black Friday pagina en sla jouw Sinterklaas cadeau in met korting. 

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk ook eens onze andere merken:
Grimm's
Stapelstein
Way to Play
Hape
Little Dutch
Happy Horse
Nijntje Corduroy
Ado Houten Speelgoed
Goki

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »