✔Op werkdagen voor 14:00u besteld, is dezelfde werkdag verzonden
✔ GRATIS verzending vanaf € 70,- (binnen Nederland).
✔ Hoge kortingen tot 50% op alles in de Lente Sale

Wobbel 360 Blank Gelakt / Eco Vilt Baby Muis

Terug naar overzicht

€ 158,95 € 135,11 Incl. btw

(0)

Wobbelen, Wiebelen, Draaien of Bewegen op een bord of wel De Wobbel 360! De wobbel 360 laat je draaien van extase.... Ontdek het nu zelf! Een echt eyecather voor in elk huis.

 • Niet op voorraad
 • Binnenkort leverbaar
 • ✔Op werkdagen voor 14:00u besteld, is dezelfde werkdag verzonden
 • ✔ GRATIS verzending vanaf € 70,- (binnen Nederland).
 • ✔ Hoge kortingen tot 50% op alles in de Lente Sale

Productomschrijving

Wobbel 360 Blank Gelakt / Eco Vilt Baby Muis


Wobbelen, Wiebelen, Draaien of Bewegen op een bord of wel De Wobbel 360!
De wobbel 360 laat je draaien van extase.... Ontdek het nu zelf!

Een echt eyecather voor in elk huis.

De wobbel: Wat zou jij er mee doen?
Je kunt er op allerlei manieren mee spelen.. En kinderen, die hebben geen uitleg nodig. 
De fantasie en creativiteit worden geprikkeld! Ontdek het nu!

Leeftijd: vanaf 0 maanden
Afmeting: diameter 70 cm

De wobbel 360 is ook verkrijgbaar zonder vilt.

 

Het merk Wobbel:


Wat is een wobbel? De wobbel is een balansbord dat zijn oorsprong terug vindt uit de Waldorf-scholen ofwel Vrije Scholen. Door het eigentijds design en nieuwe toevoegingen is de wobbel een variant op de klassieke balansbord. Het is speelgoed dat jong én oud beweegt. Het is speelgoed dat mee groeit met je kind. Iedere leeftijd bekijkt het anders en dat mag!

 Een wobbel prikkelt en stimuleert de fantasie bij iedereen: het is een balansbord, een schommel, een brug, een hut, een opstap, een racebaan, een loungestoel, een fitness apparaat, een voetbaldoel en ga zo maar door. Al met al, is (bijna) alles mogelijk. Het stimuleert balans, evenwicht én creativiteit. Naast de stimulans voor beweging en actief (samen)spel biedt de wobbel ook ruimte rustmomenten én individueel spel.
De wobbel is niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Denk hierbij aan fitness oefeningen, om de rug te strekken, (als zithulp) bij yoga, balans te trainen en €¦..
 

 

Ondervloeren in combinatie met de Wobbel?


We raden aan om bij harde vloeren (laminaat, hout, steen, tegels, linoleum en marmoleum) vilt aan de onderkant te kiezen. Hiermee bescherm je niet alleen de wobbel, maar ook uw vloer. Een bijkomstigheid is dat u ook het geluid reduceert.
Daarnaast adviseren wij bij een kwetsbare of krasgevoelige vloer ook gebruik te maken van een kleed of speelmat, ongeacht vilt of kurk op de wobbel.
Mocht je een tapijt of groot (vloer)kleed hebben in je huis, dan kun je voor een wobbel kiezen zonder onderlaag.


Bij een harde vloer en/of onregelmatige vloer (plavuizen of tegels) kan een wobbel beschadigen. Het vilt kan de wobbel beschermen aan de bolle zijde. Indien er geen vilt aan de onderzijde zit óf de wobbel wordt gedraaid dan raden we aan een kleed of speelmat  onder de wobbel te leggen. De wobbel kan namelijk schuiven en hierdoor kunnen de kanten beschadigt raken.
 

 

Van welk materiaal is de wobbel gemaakt?


De wobbel is gemaakt van zorgvuldige gestapelde én geperste lagen beukenhout met een unieke kromming. Door de vorm en het uiterlijk is de wobbel speelgoed dat perfect in elke woonkamer staat en gezien mag worden! De wobbel is bedoeld voor gebruik binnenshuis, maar indien er zorgvuldig gebruik van gemaakt wordt (bij droog weer) kan de wobbel ook mee naar buiten. Laat de wobbel nooit buiten staan, water & vocht zullen de lak, het hout en vilt/kurk aantasten. Daarnaast raden wij buiten altijd het gebruik van een kleed aan. Een wobbel zal buiten sneller slijten.

De wobbel is verder afgewerkt met watergedragen lakken en evt. beitsen. Het vilt is gemaakt van EKO wolvilt.
 

 

Wobbel: Schoonmaak en Onderhoud:


De wobbel schoonmaken gaat het beste met een vochtige doek, evt. met een milde schoonmaakmiddel. Daarbij is het belangrijk om met een droge doek altijd na te wrijven. Het kurk en vilt is schoon te maken door middel van stofzuigen en evt. gebruik van ossengalzeep. Wees hier eveneens voorzichtig mee in gebruik, niet te nat. Dit kan effect hebben op de lijmlagen van het kurk of het vilt.

Speciaal onderhoud is niet nodig. Aangezien de wobbel een duurzaam natuurproduct is, behoren krassen en/of butsen hierbij. Met speelgoed mag immers gespeeld worden.  
  

 

Keuring van de Wobbel:


De wobbel Original en XL zijn geschikt en CE goedgekeurd vanaf 0 maanden en tot 200 kilo. De Wobbel is ca. 90 centimeter lang en 30 centimeter breed. Voldoende ruimte voor grote voeten en lange benen dus.

De Wobbel is een balansbord voor staand gebruik en hierop getest voor ander gebruik kan Wobbel geen veiligheidskeurmerk garanderen. Laat uw kinderen nooit op de zijkant staan of zitten. Lees sowieso onze handleiding.
 

 

De veiligheid én het gebruik van de Wobbel:


Veiligheid is belangrijk bij kinderspel. Laat kinderen hierdoor altijd onder begeleiding van een volwassenen spelen met de wobbel. Wanneer het kind jonger is, begeleidt hem/haar dan een €˜handje€™. Pas altijd op met de vingers en tenen bij de randen. Zorg voor voldoende ruimte (minimaal 2m) rondom de wobbel, let hierbij ook op andere kinderen. En plaats de wobbel altijd op een vlakke en horizontale ondergrond.

Voor het gebruik van de wobbel raden wij iedereen aan om op blote voeten of stroeve schoenen te gebruiken tijdens €˜het spel€™. Dit voorkomt uitglijden.
De vilten laag kan slijten door het gebruik van de wobbel. Kinderen mogen dit niet in hun mond stoppen.
 

 

Specifieke gezondheidsvragen & Wobbel:


Wij raden aan om met specifieke klachten, aandoeningen of beperkingen altijd te overleggen met de behandelende arts of therapeut, voordat je gebruik maakt van de wobbel. De arts of therapeut kan het beste inschatten wat er wel en/of niet kan. In de afgelopen tijd heeft Wobbel veel reacties ontvangen van o.a. (fysio)therapeuten die mogelijkheden zien. Uiteraard ben je zelf verantwoordelijk voor het inschatten van mogelijkheden en beperkingen, in combinatie met de wobbel.

Reviews Schrijf je eigen review

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Schrijf je eigen review

  Gerelateerde producten

  Wellicht is dit ook interessant voor je

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »