Meer voor Kinderen


Na jarenlange ervaring binnen het welzijn in onze maatschappij, hebben wij veel soorten speelgoed gezien. Al het speelgoed is gemaakt met de bedoeling om kinderen te laten spelen, maar houten speelgoed bleek en blijkt nog steeds een grote favoriet, ook bij ons!
Het speelgoed geeft kinderen de kans om hun eigen fantasie te ontwikkelen tijdens het spelen. Nu zijn zij degene die de regie hebben over het spel. Ook blijft houten speelgoed alle leeftijdscategorieën aan trekken, van 0 tot … jaar, ideaal om samen met een kind te spelen op welke manier jullie willen.

Meer voor Kinderen staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Iets wat zich uit in het unieke assortiment wat niet in de standaard houtenspeelgoed (web)winkel te vinden is. Een groot deel van het assortiment is namelijk geselecteerd vanwege het maatschappelijke en duurzame productieproces.

Zo worden bijvoorbeeld de producten van ADO houtenspeelgoed, Grimm's, en Speelbelovend gemaakt door mensen met een beperking tot de reguliere arbeidsmarkt, waarmee het maatschappelijke karakter van het speelgoed wordt benadrukt. Naast deze merken hebben we andere producten welke zich ook onderscheiden door het duurzaam produceren van de producten. Wobbel, PlanToys en TEGU zijn hier mooie voorbeelden van.
PlanToys probeert zoveel mogelijk van de gepensioneerde rubberbomen te hergebruiken. De niet te gebruiken delen van de bomen, zoals wortels, stronken en afvalhout worden gebruikt om de fabriek van energie te voorzien. Het zaagsel wordt verwerkt tot bruikbaar materiaal, waarmee speciale houten delen van het speelgoed gemaakt kunnen worden. zo zijn bijvoorbeeld de houten bootjes gemaakt uit houtzaagsel, speciaal gemaakt voor in het water. Op deze manier probeert Plan Toys haar impact op het milieu te beperken en produceert ze zo duurzaam mogelijk, ofwel duurzaam houten speelgoed!
TEGU daarin tegen wordt geproduceerd in Honduras, waar uitsluitend met FSC hardhout gewerkt wordt, waarbij door lokale boeren de juiste bomen met de hand gekozen worden. Naast een uitgebreid terug plant beleid (983 nieuwe bomen voor 1 geoogste!) werken ze samen met een lokale school om de allerarmste kinderen van Tegucigalpa, waarvan de ouders hele dagen op de vuilnisbelt werken, onderwijs te bieden.

Maar neem ook eens een kijkje bij de andere merken in ons assortiment, zoals:
Bajo, Brikkon, Eichhorn, Goki, Milaniwood & Wobbel.

Wij zijn continu op zoek naar nieuwe duurzame producten welke we in ons assortiment kunnen opnemen. Regelmatig wordt het assortiment dan ook uitgebreid, houd de website dus goed in de gaten voor het laatste nieuws en de nieuwste producten. 

Je kunt ons ook volgen op facebook (www.facebook.com/meervoorkinderen), twitter (@MvKinderen) of schrijf je in voor de nieuwsbrief!
 

En met elke aankoop bij Meer voor Kinderen steun je:


Bij Meer voor Kinderen proberen wij al onze producten te selecteren op duurzaamheid & maatschappelijk karakter (denk hierbij aan dat de producten zijn gemaakt met eerlijke salarissen of  door middel van sociale werkplaatsen).
Bijna al onze  leveranciers & fabrikanten zorgen voor nieuwe bebossing voor elke boom die gebruikt wordt en/of gebruikt biologische materialen.

Helaas is niet alles even duurzaam, zoals we het graag zouden willen. Omdat we meer bij willen dragen aan een betere wereld. Om meer te willen bijdragen, willen we dit doen door het steunen van het goede doel ‘Stichting Kinderen van de Voedselbank’
Want wist je dat:
- er kinderen zijn die al in jaren hun verjaardag hebben kunnen vieren?
- er kinderen zijn die vrijwel nooit een leuk cadeautje krijgen?
- er kinderen zijn die hierdoor bijna dagelijks worden gepest op school en in de buurt?
- deze kinderen gewoon in Nederland wonen?

Voor al deze kinderen is de stichting ‘Kinderen van de Voedselbank’ opgericht, een stichting die zich inzet tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland.

De stichting geeft als enige stichting in Nederland nieuwe artikelen uit. Want als je als kind jarenlang op gebruikte kleding & cadeau’s moet leven dan is het kind vaak het mikpunt van pesterijen en uitsluitingen. Hierdoor daalt de eigenwaarde van een kind. Met nieuwe artikelen kan ook dit kind een keer ‘pronken’ en dit geeft een enorme boost aan eigenwaarde en daar heeft het kind zijn/haar hele leven profijt van.

Voor de kinderen die op de basisschool zitten, brengen ze een verjaardagbox uit. Hoe erg is het wel niet voor een kind, dat als deze jarig is, hij/zij zich liever ziek meldt op school omdat er geen middelen zijn om te kunnen uitdelen, of om kinderen uit te nodigen voor de verjaardag. Met deze reden geeft de stichting een verjaardagbox uit met voldoende materiaal om uit te kunnen delen op school aan alle kinderen en de leraren, en voldoende materiaal om een leuke verjaardag met 10 kinderen te vieren, Uiteraard wordt deze box ook voorzien van een heel mooi cadeau voor de jarige zelf.

Het resultaat van een verjaardagbox waarmee met 10 kinderen een geweldig feest kan worden gevierd, is dat het kind door 10 kinderen te kunnen vragen voor zijn verjaardag, ook weer bij 4, 5, wellicht 6 verjaardagen wordt terug gevraagd. Hierdoor wordt het kind weer opgenomen in de groep, en krijgt het gevoel er weer bij te horen.

Bovenstaande informatie sluit aan bij de maatschappelijk betrokkenheid van Meer voor Kinderen.
Wij willen bijdragen door mee te werken het sponsoren van verjaardagscadeau’s, maar uiteraard ook verjaardagsboxen voor kinderen. 
Want wie heeft er geen mooie herinneringen aan zijn/haar verjaardag en het ‘geluk’gevoel wanneer je een mooi cadeau krijgt. Of de aandacht tijdens je eigen kinderfeestje of dat je uitgenodigd wordt op een kinderfeestje.
Of juist wanneer we nu cadeau’s geven aan onze (klein)kinderen en hun een mooi gevoel kunnen geven met een stralende glimlach op hun gezicht. Laten we dit gevoel doorgeven!
Laten we zorgen voor een betere wereld, samen & met elkaar, en zorg goed voor onze toekomst!

Met elke aankoop op onze website Meer voor Kinderen steun je ‘Stichting Kinderen van de Voedselbank’.
Klik hier voor meer informatie
van de stichting.

Als laatste, mocht u op onze website niet vinden wat u zoekt, laat het ons dan weten en wij gaan voor u op zoek!

Veel plezier op de website!