Calafant Sprookje 'De 3 biggetjes'
Reviews | Review toevoegen

Een bekend sprookje, een sprookje dat gaat over luiheid en ijver. Kun jij heel hard werken net zoals het 3de biggetje... Of misschien komt de wolf wel spelletjes mee doen. Kleur, vouw & bouw.

Artikelnummer

CF-B2609X 

Verzendkosten

€ 4,95 

Standaard levertijd

1-2 werkdagen

€ 14,95
€ 10,00
Prijs per Stuk

Voorraad : 3

Het aantal MvK Spaarpunten dat u voor dit product ontvangt is 2
Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Sprookje 'De 3 Biggetjes' - Calafant

 

Een bekend sprookje, een sprookje dat gaat over luiheid en ijver.
Kun jij heel hard werken net zoals het 3de biggetje...
Of gaat jouw sprookje anders, misschien komt de wolf wel spelletjes mee doen.
Of red het 1ste biggetje zijn broertjes.

We zijn reuze benieuwd hoe jouw verhaal gaat.. kleur, vouw & bouw en vertel ons jouw verhaal. Uiteraard kun je altijd het bekende verhaal gewoon opnieuw vertellen.
Wij vinden het namelijk een héél mooi verhaal!

---------------------------


Het sprookje:

Op een dag zegt moeder varken tegen haar drie biggetjes dat het tijd wordt dat ze voor zichzelf gaan zorgen en hun eigen huisje moeten bouwen. vol goede moed en met een knapzak vol met eten gaan ze op pad. Ze bouwen hun huisjes aan de rand van het bos. Het eerste biggetje is nogal gemakzuchtig en bouwt even snel een huisje van wat takken en stro. Daarna gaat hij lekker zwemmen en spelen. Hij wil graag dat de andere twee biggetjes ook komen spelen, maar die zijn nog bezig hun huisjes te maken. Het tweede biggetje maakt een huisje van hout. Het ziet er mooi uit, maar zou het stevig genoeg zijn om hem te beschermen tegen de wolf. Hij vindt het echter wel prima en gaat ook liever spelen. Het derde biggetje is het meest verstandig en maakt een huisje van steen, met stevige ramen en deuren.

Maar dan komt de wolf…
Pas als de eerste 2 biggetjes al lang gespeeld hebben is het derde biggetje klaar. Maar dan horen ze gebulder en zien ze de grote boze wolf aankomen. Snel vluchten ze naar hun huisjes. Als de wolf ook bij de huisjes is aangekomen staat hij eerst voor het huisje van het eerste biggetje. Met grote kracht blaast hij het huisje omver. Het biggetje kan nog niet ontsnappen en rent het huisje van zijn broertje binnen. Dit is het broertje met het houten huisje. Ze denken hier veilig te zijn. Maar als de wolf voor hun deur staat worden ze toch wat zenuwachtig. En terecht, want met een grote klap met zijn staart beukt de wolf het huisje omver.
De oudste van de drie biggetjes is het slimste…
Geschrokken rennen de twee biggetjes naar hun slimste broer. In het stenen huisje schuilen ze voor de wolf. Met alle kracht die hij in zich heeft probeert de wolf om het huisje omver te gooien. Echter dit lukt niet. Hoe hij ook probeert, het huisje blijft stevig staan. De drie biggetjes zijn eindelijk veilig. Totdat de wolf bedenkt dat hij ook door de schoorsteen kan. Hij klimt op het dak en laat zich door de schoorsteen naar binnen vallen. Maar het slimste biggetje was daar ook op voorbereid. Hij had een pan met kokend water onder de schoorsteen gehangen. De wolf viel erin en werd gekookt. De drie biggetjes hadden toen heerlijke soep. De twee luie biggetje waren zo geschrokken dat ze hun nieuwe huisjes heel erg stevig maakten, net als hun slimste broer. En van de wolf hadden ze geen last meer. En ze leefden nog lang en gelukkig.
[bron: http://www.deleukstesprookjes.nl/de-wolf-en-de-drie-biggetjes/]

---------------------------Afmeting: ca. L46 x B25 x H13 cm.
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Level: Level 2
Merk: Calafant

 

Het merk Calafant:

Boris Schimanski is de ‘bedenker’ van Calafant. Hij is een beroemde striptekenaar in Duitsland en werkte veel thuis. Met (kleine) kinderen thuis werd hij veel gestoord tijdens zijn werkzaamheden, de kinderen vroegen veel aandacht en wilde niet zelfstandig spelen. Boris is op zoek gegaan naar een oplossing, een oplossing waar iedereen baadt bij had. Op karton tekende hij een kasteel met losse onderdelen. De kinderen gingen meteen aan de slag met bouwen, vouwen, kleuren en decoreren van het kasteel. Met resultaat dat Boris niet gestoord werd en de kinderen vermaakte zich.

Uiteindelijk werden ook de vrienden van Boris enthousiast en dit was het begin van het merk Calafant. Er zijn verschillende modellen ontworpen en gemaakt en inmiddels bestaat het merk uit een uitgebreid assortiment.

Het merk Calafant won in 2006 zelfs de belangrijkste prijs op de SpielwarenMesse in Nurnberg. Daarnaast bezitten diverse modellen het ‘Spiel Gut’ Award.
 

Hoe werkt het bouwpakket van Calafant:

Calafant is een bouwpakket van supersterk karton, ecologisch verantwoord en geeft kinderen de ruimte en stimuleert om creatief bezig te zijn in hun fantasie. Calafant komt in diverse levels. Level 1, level 2, level 3, Calafant + en XXL modellen.
 

Calafant Level 1:

De (kleine) modellen van level 1 zijn veelal voor de jonge creatievelingen. Het model heeft een eenvoudige montage zonder lijm en schaar. Het bouwpakket wordt geleverd met 6 markers, zo kunnen de kinderen meteen beginnen met kleuren. Door de voorgetekende lijnen geeft het de jonge creatievelingen ondersteuning bij het creëren van hun eigen model/creatie. Door het (uiteindelijke) formaat van het bouwpakket is het ideaal om mee te nemen op vakantie of leuk als verjaardagscadeau en/of activiteit op een kinderfeest.

Calafant Level 2:

Waan jezelf in een fantasie wereld met de bouwpakketten van level 2. In het kasteel, paleis, piratenschip of tijdens het sprookje van de 3 biggetjes. Eveneens heeft het model een eenvoudige montage zonder lijm of schaar. Bij het bouwpakket zitten 12 markers om aan de slag te gaan met hun fantasiewereld. De voorgetekende lijnen bieden ondersteuning bij de creatie of juist uitdaging om netjes te gaan kleuren.

Calafant Level 3:

Creëer eveneens je eigen wereld, maar nu staan er geen voorgetekende lijnen op. Hierdoor kun je nu helemaal je eigen fantasie laten zien, gebruik jij misschien papier, glitters, verf of….. . Jij beslist zelf hoe jouw creatie wordt. Uiteraard heeft dit model een eenvoudige montage zonder lijm of schaar.

Calafant +:

Spelen met uren speelplezier. Met de bouwpakketten van Calafant + kun je blijven bouwen, herbouwen en verschillende modellen maken van je eigen parkeergarage. Bouw je de parkeergarage omhoog, of heel breed. Heeft de garage meerdere uitgangen of rijden ze meteen naar boven…. Probeer het zelf en maak mooie creaties.
 

Calafant XXL-modellen:

Wat is er nu leuker dan een kasteel waar je ook echt in kunt gaan spelen én zelf mag versieren… Het bouwpakket XXL heeft het typische montage systeem van Calafant. Hierdoor heb je geen lijm of ander gereedschap nodig en is eenvoudig te (de)monteren. Het kasteel biedt veel ruimte om te spelen. Naast het meest gebruikte vorm van kasteel kun je er ook voor kiezen om een ‘muur’ horizontaal te maken, zo creeer je een hoek of biedt het een afscheiding. In het kasteel is er ruimte om bijvoorbeeld boeken te leggen of kun je ander speelgoed/materialen opbergen. Het bouwpakket is gemaakt van hoogwaardig karton en is gemakkelijk op te ruimen voor een ander speelmoment.

 

Calafant is voor jong en oud, jongens en meisjes, duurzaam en ecologisch verantwoord en biedt uren speelplezier!


Bekijk hier het volledige assortiment van het merk Calafant.
Bekijk hier het volledige assortiment van Meer voor Kinderen.

Review toevoegen

Bedankt voor uw review.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.